Дощувачі для поливу полів і городів

Вирощування рослин на власній ділянці вимагає регулярного зволоження, особливо коли мова йде про посушливу ​​місцевість. Якщо в саду полити квіти можна і вручну, то для зрошення поля або городу знадобиться встановити спеціальну систему, яка дозволить підтримувати вологість грунту протягом тривалого періоду. Кращим варіантом стануть дощовики для поливу - пристрої, що забезпечують якісний полив полів, городів і газонів.

При виборі дождевателя враховується не тільки розмір ділянки, але і тип рослин, які ростуть на ньому. Виходячи з отриманої картини визначають необхідні характеристики: сектор поливу, регулювання кута розбризкування і дальність поливу. Сучасна різноманітність моделей дозволяє вибрати пристрій, що відповідає всім вимогам покупця.

Використання дощовиків для поливу городів

Багато власників городів звикли поливати майбутній урожай зі звичайного шланга, мотивуючи це бажанням контролювати процес зволоження грунту. Однак такий підхід не забезпечує рівномірне зрошення - суцільний струмінь води буквально «затоплює» грунт, що призводить до загибелі рослин. Щоб не допустити такого результату, слід встановити автоматизовані дощовики для городу, що володіють такими перевагами:

  • рівномірне розпилення вологи по всій площі;
  • можливість використання на городах будь-якої форми;
  • велика площа зрошення земельної ділянки;
  • економну витрату води за рахунок установки часу поливу.

Оскільки площа городу дещо відрізняється від розмірів саду або газону, на ділянці встановлюється відразу кілька дощовиків (6-8). Максимальну ефективність показують моделі з великим радіусом розпилення - від 180 ° до 270 °. Такі модифікації дозволяють значно скоротити кількість розпилювачів на земельній ділянці.

Віяловий дощувач Hunter

Застосування дощовиків для поливу полів

Якщо для зрошення домашнього саду досить моделі зі звичайними характеристиками, то поле в кілька гектар вимагає більш «просунутої» системи поливу. Сучасні розпилювачі для полів враховують особливості технічних і овочевих культур, завдяки чому забезпечується якісне зволоження грунту. Професійні дощовики для поливу полів повинні відповідати кільком важливим параметрам:

  • максимальний радіус зрошення не менше 180 °, ідеальний варіант - 360 °;
  • оптимальна дальність розпилення води варіюється від 18 до 100 метрів;
  • можливість регулювання розміру крапель - для саджанців підходить водяний пил;
  • продуктивність пристрою - від 80 до 4500 літрів в хвилину.

Найчастіше дощовики виготовляються з міцного пластику, який відрізняється стійкістю до ультрафіолетових випромінювань і хімічних добрив. Завдяки таким характеристикам, пластикові модифікації перевершують багато металеві моделі. При належному зверненні пристрої можуть служити набагато довше встановленого терміну експлуатації.

Осцилюючі дощовики

Такі розгойдувальні пристрої призначені для роботи на прямокутних територіях великих розмірів - городах і полях. Технічні характеристики системи дозволяють використовувати дощовики осцилюючі для поливу ділянок довжиною не більше 30 метрів. Залежно від площі земельної ділянки встановлюється декілька розпилювачів.

Обертання трубки з отворами здійснюється за заданим кутом, максимальне значення якого - 180 °. Кут розпилення може варіюватися в залежності від моделі. Як правило, корпус виготовлений з міцного металу з антикорозійним покриттям. Осцилюючий пристрій можна встановлювати, як на землю, так і на спеціальну підставку.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари