Класифікація систем поливу

Сучасні системи поливу класифікуються за кількома параметрами:

 - призначення;

- обсяг (потужність);

- тип управління.

 За своїм призначенням поливні системи поділяються на два види: сільськогосподарський і ландшафтний полив.

 Сфера застосування сільськогосподарського поливу - це поля, сади, городи, тепличні господарства, розплідники, присадибні та дачні ділянки.

Для цього виду поливу, частіше застосовують обладнання крапельного поливу: краплинні трубки з компенсованими або некомпенсованими емітерами, крапельну стрічку, мікродощувачі і крапельниці.

 Ландшафтний полив охоплює різноманітні елементи ландшафтного дизайну: газони, клумби, розарії, парки, сквери, футбольні та гольф поля і ін.

В цьому випадку пріоритетом вибору будуть статичні або роторні дощувачі з різноманітними форсунками, МР-ротори, туманоутворюючі елементи.

За обсягом (потужності) такі системи можуть бути побутовими і промисловими.

 Сучасне обладнання для поливу дозволяє спроектувати і змонтувати систему поливу розміром від однієї сотки до декількох гектарів, беручи до уваги всі можливі нюанси зрошуваною території (перепад висот, видове різноманіття рослин, нестандартну складну конфігурацію ділянок, джерело і доступний обсяг води).

 За типом управління: ручний і автоматичний полив.

 Ручне управління вимагає безпосередньої участі людини при кожному включенні системи. Автоматичний полив дозволяє звести до мінімуму присутність людини, при цьому всі вузли працюють в автоматичному режимі із застосуванням спеціального обладнання для контролю і управління поливом. За допомогою контролера поливу задається час включення, тривалість і регулярність поливу рослин.

 Для вирішення завдань максимальної автоматизації систем поливу використовують обладнання різних виробників. В Україні найбільш популярними є товари ТМ Hunter (США), Rain Bird (США), Rain (Італія), Pedrollo (Італія). Широкий вибір моделей контролерів, автоматики, насосів для поливу дозволяють з успіхом оптимізувати всі процеси зрошення згідно поставлених завдань.

 Важливою перевагою обладнання для систем автополиву, є їх взаємозамінність і уніфікованість, що дозволяє підібрати комплект обладнання з найбільшою ефективністю.

 Інтернт-магазин «Best Offer» ваш надійний помічник у підборі обладнання для автоматичного поливу і систем туманоутворення.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари