Як правильно підібрати насосне обладнання

Підбір насосного обладнання, для систем поливу, грає важливу роль в професійному зрошенні, а також вирішує завдання економії води, електрики і грошових коштів. Правильно підібраний насос - це запорука успіху правильності роботи системи в цілому.

 Перед початком проектування системи поливу і вибором насосного обладнання, спочатку треба визначитися з джерелом водопостачання для системи поливу і доступною кількістю води. І тільки після цього визначитися з типом і технічними характеристиками насоса.

Нижче ми наводимо основні типи насосів для систем поливу:

  1. Поверхневий відцентровий насос (манометрична глибина забору води до 6-и метрів). Можна використовувати як для забору води з магістральної системи (для підвищення тиску), так і для забору води з ємності, відкритої водойми або свердловин, глибина яких від насоса до дзеркала води не перевищує 6-и метрів.
  2. Поверхневий самовсмоктуючий насос (манометрична глибина забору води до 9-и метрів). Можна використовувати як для забору води з магістральної системи (для підвищення тиску), так і для забору води з ємності, відкритої водойми або свердловин, глибина яких  від насоса до дзеркала води не перевищує 9-и метрів.
  3. Занурюваний свердловинний насос діаметром від 98 мм. Використовується для подачі води з свердловин, глибина яких до дзеркала води вище 9 метрів і діаметром обсадної труби не менше 125мм.

  Тільки після цього можна приступити до прорахунків самої системи поливу і підбору потрібних дощувачів (спринклерів), з подальшою розбивкою на зони, в межах доступного миттєвого обсягу води. Тепер можна приступити до визначення самого насоса. Для правильного підбору потрібно знати основні робочі параметри системи, а саме: миттєву витрату на зоні поливу, необхідний тиск для зрошувачів і втрати тиску в системі (подача води на потрібну висоту, опору по трубопроводах, фітингів, запірної арматури (кранах, зворотних клапанах), дисковому фільтрі і електромагнітному клапані.

Звертайтеся в наш інтернет-магазин "Best Offer", за більш детальною інформацією та ми підберемо для Вас необхідне насосне обладнання!

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари