Системи зрошення туманом

Система туманоутворення вважається порівняно новою технологією, мета якої полягає у створенні комфортного мікроклімату. Конструктивно така система має на увазі певний комплекс пристроїв та обладнання, які забезпечують розсіювання дрібних частинок води за допомогою застосування форсунок.

Зрошення туманом необхідне для різних сфер діяльності, завдяки продуманої конструкції системи. Одним із головних елементів є насос високого тиску. Саме від тиску безпосередньо залежить майбутня схема використання всього комплексу.

Сфери застосування туманного зрошення

Продумана конструкція представлених систем робить їх практично універсальним рішенням, яке підходить для різних галузей:

  • Літні майданчики, тераси кафе, ресторанів – система зрошення туманом для кафе захищає відвідувачів від пилу, комах, спеки та неприємних запахів, створюючи сприятливий мікроклімат для відпочинку.
  • Виробничі приміщення – обладнання відмінно вловлює частки пилу, що утворюється під час обробки матеріалів під час виробничих процесів на підприємствах.
  • Текстильна промисловість – створення оптимальних умов різних матеріалів, і особливо для натуральних матеріалів.
  • Теплиці, зимові сади – підтримка ідеального клімату для рослин.
  • Тваринництво – зниження теплового навантаження, створення та підтримання здорового мікроклімату.

Не менш важливою вважається система туманоутворення і у сфері виноробства: вдається протягом тривалого часу підтримувати необхідний рівень вологості та температуру у винних льохах.

Принцип роботи туманної системи зрошення

Налагодити процес створення сприятливого мікроклімату на відкритих територіях досить просто, достатньо скористатися простою конструкцією системи зрошення туманом.

Процедура зрошення виглядає так:

  1. Здійснюється подача води через фільтр, завдяки якому вдається одержувати заздалегідь очищену воду для майбутнього розпилення.
  2. Насос високого тиску здатний забезпечити оптимальний тиск, який варіюється від 70 до 100 бар.
  3. Під тиском вода подається в труби у напрямку до форсунок – туманоутворювальних елементів конструкції.
  4. Утворюється дрібна дисперсія діаметром до 5 мікрон максимум – цей ефект називається «миттєвим випаром», у результаті якого відбувається значне зниження температури на 10-15 градусів.

Охолодження повітряних мас здійснюється через те, що дрібні краплі води відбирають енергію тепла у повітря.

Як вибрати та де купити систему зрошення туманом?

Вибір необхідної системи зрошення туманом здійснюється з урахуванням майбутніх умов експлуатації. Необхідно врахувати два основні критерії:

  1. Сфера, в якій буде експлуатуватися конструкція – кафе та ресторани, виробничі приміщення, рослинництво та тваринництво.
  2. Особливості території, площа якої планується установка системи.

У порівнянні з іншими популярними способами зрошення, представлена ​​система вважається однією з найдоступніших у плані вартості, а її подальше обслуговування не потребує великих витрат.

Купити систему зрошення туман можна у повній комплектації з усім необхідним набором елементів для швидкого монтажу та запуску. В результаті вдасться організувати максимально ефективне зрошення різноманітних рослин з метою отримання багатого врожаю, а також для ідеального мікроклімату на відкритих ділянках.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*