Система поливу "туман"

Багато рослин мають потребу в поливі, який буде максимально наближений до звичайного дощу. Стандартні комплекси зрошення не можуть забезпечити необхідний ефект. Але сьогодні їм на зміну приходять спеціальні дисперсні системи. Вони оптимально поєднують в собі універсальність, ефективність і абсолютну нешкідливість для рослин. Причому не тільки для посадкових культур. Не обійтися без такої технології при поливанні квітників, газонів і інших подібних об'єктів.

 Які компоненти необхідні для монтажу системи поливу «туман»

Сучасна поливальна система туман включає в себе наступні елементи:

  • Потужний насос. Він відповідає за подачу води з високим тиском. Може підключатися до автономної ємності або центральної магістралі;
  • Труби. Їх укладання здійснюється в довільному порядку по всій ділянці з урахуванням при цьому висаджених рослин;
  • Фітинги. Забезпечують розпилення дрібних частинок води;
  • Додаткова фурнітура. Йдеться про кранах, стійках, всіляких адаптерах, сполучних модулях та інше.

Комплектація системи може бути різною. Все залежить від її параметрів, технічних характеристик і ряду інших чинників. Але принцип роботи обладнання залишається незмінним. Волога при виході з форсунок переходить в газоподібний стан, а отриманий при цьому туман осідає на навколишній  рослинності.

Система полива "туман"

Крім поливу туманно- дисперсна система охолоджує повітря. Інтенсивність випаровування дозволяє регулювати температурний режим з можливістю зниження температури в діапазоні 5-15 градусів. Також забезпечується контроль вологості на території і виключається надмірна запиленість повітря. За допомогою системи можна відганяти комах і усувати неприємні запахи.

Переваги застосування системи поливу туманом

Універсальна система зрошення туман здатна порадувати свого власника такими перевагами:

  • Прийнятна вартість незалежно від конфігурації;
  • Забезпечення максимально рівномірного поливу на дільниці, що обслуговується;
  • Прискорення росту рослин і підвищення кількості врожаю;
  • Безпроблемне використання на ділянках різної площі та призначення;
  • Велика ефективність в порівнянні з іншими поливальними системами;
  • Комфортна установка з мінімальними трудовими і тимчасовими витратами;
  • Збереження пухкості ґрунту і відсутність її забивання в процесі поливу;
  • Можливість використання на піщаних ґрунтах і ґрунтах різного типу.

Але все це можливо лише при правильному підборі обладнання та комплектуючих. Сама система поливу туман вибирається з урахуванням території, що обслуговується. При розрахунку враховується її завантаженість і інтенсивність експлуатування протягом всього періоду служби.

Кількість форсунок і їх діаметр також мають значення. Труби підбираються з урахуванням тиску в системі. Причому з певним запасом міцності. Монтаж магістралі здійснюється на підставі індивідуального плану. Обов'язково повинна бути підготовлена ​​схема зрошення, яка дозволить визначитися з інтенсивністю поливу.

Сьогодні на ринку представлений великий асортимент аксесуарів для організації верхнього зрошення ґрунту. Причому непідготовленому користувачеві проблематично розібратися у всіх їх тонкощах і нюансах. Як бути? Уникнути помилок допоможе звернення до професіоналів. Вони допоможуть визначитися з комплектацією і підберуть систему поливу з урахуванням аспектів її подальшого використання.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*