Застосування систем туманоутворення в різних сферах

Системи туманоутворення використовуються в різних сферах людської діяльності, де потрібно забезпечити ефективне охолодження і зволоження повітря. Процес роботи - термодинамічний. Ефективність адіабатичної системи є високою, так як на випаровування води витрачається багато енергії (для порівняння на 1 г води доводиться 600 ккал тепла). Вивільнення цієї енергії призводить до зниження температури.

Кафе, ресторани, тераси

У теплу пору року на відкритих верандах і майданчиках кафе та ресторанів гостям стає душно. Звичайні варіанти охолодження території не вирішують проблему. З цим може впоратися тільки система туману. Через форсунки туманоутворюючі в повітря надходять дрібні краплі, які легко випаровуються в повітрі, що призводить до швидкого зволоження і охолодження повітря.

Плюси дрібнодисперсного поливу:

  • Гарантія прохолоди на вулиці.
  • Свіже і чисте повітря в кафе.
  • Економічність установки, надійність роботи навіть в саму спекотну погоду.
  • Відмінна реклама точки громадського харчування.

Для бездоганної роботи туманоутворювача потрібен професійний монтаж, який дозволить досягти максимального результату. При включенні зрошувальної конструкції температура в зоні обробки може знизитися на 15ºС. Для об'єктів зі слабкою продувністю додатково слід поставити вентилятори з подачею води у вигляді туману.

Тепличні господарства

Для отримання рясного врожаю в парниках потрібно створювати для рослин належні умови для забезпечення зростання. В цілому вони залежать від температури і показника вологості в теплиці. При організації цілорічного циклу вирощування культур, важливо налаштувати системи додаткового зволоження і випарного охолодження.

Туманоутворення застосовується для:

  • Зниження браку в середньому до 3%. Тиск в 70 Атм виключає появу крапель води на рослинах, що позитивно позначається на якості врожаю.
  • Зниження потреби в затіненні культур.
  • Підвищення продуктивності за рахунок швидкого росту рослин.
  • Висока продуктивність тепличного господарства в будь-який час року.
  • Економічність монтажу.
  • Можна додатково використовувати білкове харчування, регулятори росту, вітаміни, добрива та інші речовини для культур.
  • Гарантія заданого в системі рівня вологості в парнику.
  • Легко вирощувати екзоти, окремі види квітів і зелені.
  • Підвищення ефективності запилення культур за рахунок швидкого перенесення пилку.
  • Зниження витрат на полив.

Застосування на виробництві туманоутворюючих систем дозволяє висаджувати рослини щільніше один до одного без побоювань, що з'являться хвороби.

Тваринництво і птахівництво

Утримання птахів і вирощування тварин, як і культивування рослин, вимагають створення правильного температурно-вологісного режиму. У цьому допоможе використання систем туманоутворення в господарстві. Правильні умови режиму дозволяють поліпшити здоров'я тварин, знизити їх захворюванність, нормалізувати показник зростання, збільшити надої. Це призведе в результаті до зростання прибутку на підприємстві.

Де використовується штучний туман:

  • При розведенні великої рогатої худоби, особливо влітку, так як він допомагає зберегти темп розвитку і зростання поголів'я, показники надоїв не будуть залежати від погоди.
  • Для розведення норок - покращує ріст і розвиток тварин та їх хутра.
  • На свинарських господарствах у вигляді системи пилопригнічення з метою зволоження повітря, що знижує захворюваність серед особин.
  • На птахофабриках, допомагаючи поліпшити апетит, збільшити розвиток і несучість курей, качок, перепелів та іншої птиці.

Особливо ця тема актуальна на птахофабриках в літній період, так як у птахів відсутній природний механізм охолодження тіла.

Виробничі процеси на підприємствах

Монтаж і застосування туманоутворення дає незаперечні плюси в кондиціонуванні великих за площею приміщень (в гаражах, на складах, в майстернях, промислових ангарах), в результаті яких можна знизити витрати на електроенергію. Додатково такі установки добре розсіюють теплові викиди від виробничих процесів в машинобудівних цехах або теплообмінниках іншого охолоджуючого устаткування. Зволоження повітря в приміщеннях, де робота проводиться при відкритих дверях, до сих пір неможлива з використанням традиційних систем.

Штучний туман на підприємстві

Ось плюси застосування дрібнодисперсної системи поливу на промислових підприємствах:

  • Швидке зниження температури в приміщенні.
  • Організація локальних зон охолодження повітря.
  • Зниження витрат на оплату енергоресурсів.
  • Зменшення теплового навантаження на персонал і техніку.
  • Підвищення продуктивності праці на фірмі.

Якість повітря - один з головних критеріїв забезпечення комфортних умов праці співробітникам на виробництві. При цьому вимоги до умов праці постійно переглядаються і підвищуються. Мілкодисперсне охолодження повітря в приміщенні мінімум на 15ºC, додаткове зволоження повітря позитивно позначається на працездатності людей.

Охолодження можна поєднувати разом з контролем рівня вологості для підвищення продуктивності на особливих виробництвах (текстильні, деревообробні або паперові господарства).

Вибрати туманоутворюючі системи можна виходячи з особливостей об'єкта виробництва, його площі, потреб споживача, сфери застосування і висоти стель. Крім таких основних функцій, як придушення пилу і зволоження повітря, штучний туман може використовуватися для декоративних цілей. Наприклад, для ароматизації та дезодорування повітря в приміщенні. Для цього можна окремо придбати спеціальні добавки в воду. Якщо використовувати все це разом з освітлювальними приладами, то це дасть ефект розсіяного світла. Такі технології активно використовуються на різних святкових заходах, презентаціях, в рамках проведення рекламних акцій.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*