Полив картоплі туманом

Ми вирощуємо картоплю заради бульби, яка стала основою раціону в нашому регіоні. Картопля містить багато крохмалю і солодовий сироп, вона піддається варінню, смаженню і будь-який інший термічній обробці, з неї у вітчизняній кулінарії готують безліч страв. Звичайно ж, в таких умовах вирощувати картоплю дуже вигідно, адже знайти покупця найпростіше. Але якщо неправильно доглядати за цією рослиною, то врожайність може впасти на більш ніж 50%, чого допускати не варто. Основою ж догляду є полив, картопля потребує своєчасного поливу  і певної кількості вологи.

 Чому багато господарств вибрали туман для поливу картоплі

Велика частина агрономів говорить про те, що полив картоплі туманом дає величезну кількість переваг і істотно підвищує врожайність. І дійсно, якщо мова йде про картопляні посадки, то штучний туман підійде найкраще. Але при цьому обладнання повинно налаштовуватися певним чином. Не варто перенасичувати ґрунт вологою і створювати вологе середовище навколо картоплі, це провокує процеси гниття і знижує врожайність. Але й не варто створювати занадто пересушене середовище для картоплі, волога все ж потрібна.

 Основною перевагою є те, що полив картоплі штучним туманом дозволяє точно регулювати вологість. Якщо встановлена ​​спеціальна автоматика, то обладнання буде самостійно стежити за цим параметром і підтримувати його на заданому рівні. Туманом поливають картоплю, як правило, у вечірній час, або ж в період занадто спекотних днів. Форсунки розпилюють воду у вигляді крапель розміром до 10 мікрон, що і призводить до утворення туману.

Полив картофеля туманом

Основні переваги поливу туманом:

  • Істотна економія води. У порівнянні з традиційним поливом, туман витрачає в 10 разів менше води, але виконує ту ж роботу.
  • Автоматизація процесу. Спеціальні датчики можуть вимірювати параметр вологості і підтримувати його на тому рівні, який вибрав агроном.
  • Безпечний полив. Туман не впливає на структуру ґрунту і зволожує її акуратно, земля не вимивається, тому вдається істотно збільшувати врожайність.
  • Зниження витрат на вирощуванні картоплі. Це призводить до збільшення прибутковості фермерського господарства.

З огляду на всі ці переваги і особливості, полив картоплі штучним туманом є основним способом збільшення врожайності в усьому світі. Якщо мова йде про вологі кліматичних умовах, то там системи поливу використовуються досить рідко, але в сухих регіонах опадів може бути недостатньо, тому такі системи застосовуються постійно. Навіть в умовах мінімального запасу прісної води, система туману зможе збільшити вологість грунту на великій території.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*