Підготовка системи туману до зими

Системи туманоутворення активно використовуються на дачних ділянках протягом літнього періоду. Після завершення сезону та збирання врожаю потреба в них зникає. Але залишати установку на зиму не можна. Адже морози та погані погодні умови можуть спровокувати пошкодження дорогого обладнання та його вихід із ладу. Вирішенням проблеми є консервація системи туману на зиму, яка передбачає проведення певного комплексу основних та супровідних заходів.

Основні етапи консервації системи туманоутворення

Процес консервації відбувається у кілька етапів і передбачає почергове виконання таких дій:

  • Продування магістралі стисненим повітрям з компресора для її повного очищення від води. Процедура проводиться один або кілька разів залежно від складності системи та конфігурації контуру;
  • Очищення та просушування окремих комплектуючих. Обов'язково виконується демонтаж розпилюючих форсунок, для виключення їх пошкодження або поломки в зимовий період;
  • Додаткове промивання магістралі очищеною водою. Актуальна при використанні для поливу артезіанської води із свердловини з підвищеною концентрацією солей;
  • Осушення водяного бака, демонтаж насоса та фільтра, зняття інших елементів, які можуть бути сприйнятливими до суворих зимових умов. Також варто зняти і прибрати в тепле приміщення елементи живлення.

Розконсервація системи

Час запуску системи залежить від погодних та температурних умов. Переважно йдеться про квітень, коли температура повітря досягає приблизно +5 градусів і не опускається нижче за цей рівень протягом 1-2 тижнів.

Сам процес здійснюється так:

  • Перевірка стану труб та залишених на зиму комплектуючих, а також їх очищення від забруднень;
  • Складання та монтаж демонтованих елементів системи, їх діагностика (насос, фільтр, розпилювальні форсунки та інше);
  • Загальне тестування системи та повний комплекс пусконалагоджувальних заходів у різних робочих режимах. Коригування параметрів та їх налаштування (за потреби).

Якщо все гаразд і зауважень немає, обладнання переводиться у режим повноцінного функціонування.

Своєчасна консервація обладнання та його розконсервація мають надзвичайно важливе значення. Багато в чому саме від цього залежить нормальне функціонування системи туманоутворення та загальний термін її експлуатації. При здавалося би, достатньо простому процесі, він має ряд певних нюансів. Тому довіряти роботу слід лише професійній команді.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*