Області застосування компресійних фітингів

Компресійний фітинг – необхідний елемент конструкції системи крапельного поливу. Такі комплектуючі відносяться до списку незамінних, вважаються складовими деталями. Висока якість виконання підтверджує тривалий експлуатаційний термін, який може досягати 50 років (за умови дотримання всіх умов експлуатації, зазначених виробником). Не менш важливою вимогою є дотримання всіх правил монтажу, що також прямо впливає на довговічність фітингу.

Для яких завдань використовуються компресійні фітинги?

Всі компресійні фітинги призначені для виконання основного завдання - герметична і надійна фіксація всіх частин системи крапельного поливу.

З урахуванням конкретного місця монтажу прийнято розрізняти такі різновиди елементів:

  • Відводи – використовуються для розгалуження трубопровідної конструкції.
  • Муфти – відповідають за високий рівень герметичності, якісне з'єднання в місцях стику.
  • Заглушки – це фінішний елемент трубопроводу.
  • Трійники – необхідні для розширення поливу.

Причому застосування різноманітних видів фітингів притаманно різних труб – поліетиленових, металевих.

Переваги застосування компресійних фітингів у системі поливу

Основна перевага застосування якісних та оригінальних фітингів – гарантія повної герметичності конструкції за надійних властивостей організованого розведення для поливу.

Конструктивно компресійні фітинги для поліетиленових труб складаються з 5 елементів, кожен з яких забезпечує важливі переваги:

  1. Затискна гайка гарантує надійну фіксацію до трубопроводу, завдяки якісному внутрішньому різьбленню.
  2. Запресована втулка сприяє герметичності навіть за умов сильного тиску.
  3. Кільця – затискні та ущільнюючі допомагають рівномірно розподіляти рідину, спрямовувати її в потрібну сторону, регулювати інтенсивність організованого поливу.
  4. Корпусна частина відповідає за з'єднання всіх фітингових елементів між собою, забезпечує стійкість до механічних пошкоджень.

У процесі активної експлуатації фітинги можна монтувати/демонтувати до 10 разів, без втрати високого ступеня зносостійкості та стійкості до корозійного впливу. Такі обтискні елементи не бояться різких перепадів температур, УФ-променів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*