Крапельний полив в теплиці

Підтримка оптимальної вологості грунту теплиці дозволяє істотно збільшити врожайність. У жаркий період року питання поливу рослин в теплиці стоїть дуже гостро, якщо вологи буде недостатньо, то це призведе не тільки до зниження остаточної врожайності, а й загибелі дорогих рослин. Рослини просто можуть засохнути, але й надмірна кількість вологи не завжди приносить користь, певні групи рослин, в занадто вологому середовищі також гинуть. Саме тому, краплинні системи поливу в теплицях отримали таке широке визнання в усьому світі.

Автоматичний полив теплиць - як він влаштований?

Основним завданням крапельного поливу в теплиці є доставка цілющої вологи до коріння рослин. Для цього по периметру, в безпосередній близькості до коріння, прокладаються труби, по яких в системі буде надходити вода до форсунок. Вода подається під мінімальним тиском, тут не потрібно розпорошувати рідину і робити краплі занадто дрібними, також не потрібно розбризкувати рідина на великі відстані, як це відбувається в системі поливу газонів. Необхідно, щоб форсунка розбризкувала воду навколо себе, при цьому радіус цього розкиду можна було регулювати.

Форсунки закріплені на трубці, до них підводиться вода, яка під природним тиском або тиском насоса подається в систему. Всередині форсунки є прорізи, через них проходить волога, тим самим здійснюється крапельний полив для теплиць будь-якого розміру. Форсунку можна регулювати обертанням, збільшуючи або зменшуючи прорізи, тим самим збільшуючи або зменшуючи радіус поливу. Полив точковий, волога доставляється безпосередньо до коренів рослини, тим самим знижується витрата води і збільшується ефективність підтримки оптимальної вологи в грунті.

Капельный полив в теплице

Переваги системи крапельного поливу:

  • Витрата води мінімальний.
  • Волога доставляється до коріння рослини.
  • У теплиці створюються оптимальні умови для росту.
  • Форсунки можна регулювати.
  • Вода знаходиться в системі під низьким тиском.
  • Форсунки можна змінювати в залежності від потреб теплиці.

Форсунки для поливу в теплиці - які вибрати?

Форсунки Hunter призначені для різних систем поливу, починаючи від газонів і закінчуючи теплицями. Під час вибору необхідно звертати свою увагу на те, з яким тиском працює форсунка і для яких цілей вона створювалася. Якщо форсунка створювалася для поливу великого газону і працює вона під високим тиском вище 3 атмосфер, то в якості крапельного поливу теплиці вона не підійде. Необхідно віддавати перевагу форсунок з малим радіусом поливу, щоб волога доставлялася безпосередньо в кореневу систему рослин.

Надайте перевагу високоякісним форсунок відомого виробника, адже заощаджуючи на якості деталей системи поливу, можна позбутися врожаю і втратити більшу частину рослин. Форсунка повинна добре обслуговувати свою зону поливу, адже якщо в одному місці вологи буде недостатньо, то це негативно позначиться на працездатності всієї теплиці. Також слід віддавати перевагу форсунок з можливістю регулювання, щоб налаштувати нормальну роботу системи крапельного поливу, саме для своєї теплиці.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари