Як поливати кабачки правильно

Кабачки вважаються досить популярними овочами у колі дачників. Незважаючи на їхню невибагливість у догляді, можна отримати відмінний урожай. Причому такий урожай очікує навіть садівників-початківців, які раніше ніколи не стикалися з подібними овочами. Головне знати та розуміти, як поливати кабачки, щоб наситити їх необхідною кількістю вологи для нормального зростання.

Адже такі рослини мають певні особливості, завдяки яким можна виключити безліч зіпсованого врожаю.

Правильний полив кабачків – запорука гарного врожаю

Кабачки відносяться до теплолюбних овочів, які не люблять холодну воду. Тому, поливаючи їх холодною водою з колодязя, ви тим самим ризикуєте повністю занапастити всі свої зусилля на грядках.

При температурних перепадах, коли холодна вода проникає у теплий ґрунт, відбуваються такі проблеми:

  • відзначають уповільнене зростання кабачка;
  • рослина припиняє плодоношення, а отже, можна не розраховувати на хороший урожай цього сезону.

Полив кабачків повинен здійснюватися із застосуванням води кімнатної температури, тому рекомендується заздалегідь набрати бочку з водою і залишити її в городі під сонцем. Вода нагрівається та відстоюється, що робить її придатною для подальшого поливу овочів.

Під час плодоношення варто повністю відмовитися від застосування гербіцидів. Все, що потрібно від садівника – контролювати частоту поливу кабачків, виключаючи перезволоження та посуху ґрунту.

Кабачки

Як часто поливати кабачки?

Це ще одне важливе та популярне питання. Важливо пам'ятати правило: ґрунт завжди повинен залишатися в міру зволоженим. Оптимальна частота поливу – 2 рази на тиждень. Не рекомендується допускати, щоб овоч протягом тривалого часу залишався в сухій землі, на поверхні якої вже встигли утворитися тріщини.

Влітку в умовах спеки під кущі з кабачками потрібно виливати 5-8 л води за один раз. Однак не варто перестаратися та здійснювати полив щодня або через день. У такому разі відбувається перенасичення ґрунту (і вашого врожаю також) вологою, а отже кабачки піддаються процесу гниття. Причому гниє і вже стиглий врожай, і щойно сформовані  овочі.

Після поливу садівник зможе перевірити глибину проникнення вологи за допомогою лопати:

  1. Якщо ґрунт залишається вологим на глибині до 50 см – полив кабачків пройшов успішно.
  2. Якщо лопата важко проникає в сухий ґрунт – потрібно використовувати більшу кількість води.

Під час плодоношення частота поливу збільшується до 3 разів на тиждень, тому що овочі потребують додаткового підживлення для формування повноцінних плодів, появи нової зав'язі. Причому ідеальний час для поливу – вечір, коли сонце не так високо і температура повітря поступово зменшується.

Полив кабачків у відкритому ґрунті

Розібравшись із тим, як часто поливати кабачки у відкритому ґрунті, потрібно врахувати кілька простих рекомендацій правильного поливу. Адже при вирощуванні кабачків варто відмовитися від верхнього поливу, а отже потрібно вдаватися до найпростішого та практичного методу – цебро з водою, температура якої не нижче +20 градусів.

Для якісного поливу кабачків в умовах відкритого ґрунту найкраще застосовувати професійну систему поливу. яка включає насос, труби і спеціальні форсунки.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*