Штучний туман своїми руками

Система штучного туману знайшла застосування практично в кожній галузі. Її встановлюють на виробництвах, використовують для охолодження повітря терас біля ресторанів, вона ефективно показала себе в боротьбі з пилом і неприємними запахами, часто встановлюється в теплицях і садах для зволоження повітря. Але чи можна створити штучний туман своїми руками, або ж необхідно звертатися до професіоналів?

Користуватися послугами професіоналів можна і це безперечно принесе переваги, наприклад, часу на проектування і монтаж буде витрачено менше. Але якщо час є, а ви володієте навичками в будівництві різних інженерних систем, то можна створити штучний туман своїми силами. Це також принесе певні переваги, ви зможете заощадити величезні кошти на послугах майстрів. Головне відповідально підійти до процесу проектування та монтажу. Дані системи дуже чутливі до якості зборки, тому необхідно використовувати хороші компоненти і правильно їх з'єднувати між собою.

 Які компоненти потрібні для самостійного збору системи

Перш за все, ви можете придбати готовий комплект для системи штучного туману і виконати монтаж. Але спочатку необхідно визначитися з тим, якого ефекту ви намагаєтеся досягти і який продуктивністю дана система повинна володіти. Хтось купує гармату для штучного туману і вирішує свою проблему, хтось встановлює форсунки по периметру і тим самим забезпечує доставку вологи в потрібні місця. Проте, якщо говорити про традиційну систему штучного туману, то комплект тут завжди буде практично ідентичним.

 Основні компоненти системи туману:

  • Форсунки для розпилення води.
  • Насоси високого тиску.
  • Система водопідготовки.
  • Фільтр високого тиску.
  • Труби.
  • Фітинги.

Вода подається в систему водопідготовки, яка складається з фітингів, труб і фільтруючих елементів, її завдання підготувати і очистити воду, щоб дорогі компоненти системи туману не постраждали. Через систему труб вода подається на насоси, вони вже створюють необхідний тиск в системі, щоб форсунки змогли ефективно виконати свою роботу. Форсунки можуть розташовуватися в різних місцях, всі вони приєднуються через перехідники до труб. Тут використовується пластик, адже він може використовуватися для створення монолітного з'єднання і тим самим гарантувати герметичність системи.

 Схема стандартной системы тумана

Збираємо водяний туман своїми руками

Спочатку необхідно визначитися з тим, які масштаби будуть в нашій системі. Це дозволяє визначитися з кількістю труб, фітингів, форсунок, типом системи водопідготовки і потужністю насосів. Після того як всі компоненти закуплені, можна приступати до безпосередньої зборки. Починаємо з того, що підключаємо водопідготовку до джерела води, яким може бути простий трубопровід. Після водопідготовки йдуть насоси, які будуть створювати тиск в системі, тому під’єднаємо подачу води до них. Після цього встановлюється фільтр високого тиску, який виключає можливість потрапляння дрібних частинок до форсунок для туману.

Далі йде система труб, які розміщуються за початковим планом, який ви розробили на етапі проектування. У певних точках, дані труби, через спеціальні перехідники з'єднуються з форсунками. Ваша система туманоутворення своїми руками готова до роботи, переконайтеся в тому, що всі з'єднання герметичні і запускайте її на повну потужність.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*