Штучний туман для кафе

У літній період власники кафе і ресторанів стикаються з досить серйозною проблемою. Йдеться про підвищену температуру повітря.  Адже вона виключає комфортне перебування клієнтів на прибудованих до закладів терасах. Для виходу з неприємної ситуації використовуються різні рішення і технології. Але саме туман для кафе є найбільш ефективним. Установка системи можлива на об'єкті будь-якої площі і конфігурації, а її використання не пов'язане зі значними фінансовими витратами.

Туманне охолодження для літніх кафе

Основу системи складає потужний насос, який здатний підтримувати тиск на рівні 70-100 атмосфер. Від нього відходить магістраль з розташованими на ній форсунками. Діаметр їх сопел не перевищує 20 мікрон. Вода під тиском йде по магістралі, а при виході з розпилювачів утворюється дрібнодисперсний туман. Він відразу ж випаровується і забирає з навколишнього простору значну кількість тепла. Залежно від налаштувань зниження температури можливо на 5-10, а то і 15 градусів.

Найчастіше водяний туман для кафе облаштовується по периметру приміщення. Хоча можливі й більш оригінальні варіанти. Установка при цьому проводиться в центрі майданчика, а форсунки направляються в різні боки. Стандартна відстань між ними складає 0,8 м.

Можливе доповнення системи спеціальними вентиляторами. Таке рішення робить охолодження ще більш ефективним. Установки можуть мати приховане або відкрите розміщення, а кожна з них оснащується 4-5 форсунками.

Система туману в кафе

Переваги застосування штучного туману на літніх майданчиках кафе

Використання штучного туману в галузі громадського харчування набуває сьогодні все більшої популярності. І нічого дивного в цьому немає. Адже впровадження системи дає можливість отримати широкий спектр різнопланових переваг. Якщо говорити про основні з них, то не можна не виділити наступні нюанси:

  • Залучення потенційних клієнтів і підвищення популярності закладу за рахунок створення комфортних умов;
  • Зниження температури на території, що обслуговується до 15 градусів з можливістю гнучкого регулювання температурного режиму;
  • Створення на літньому майданчику оптимального рівня вологості за рахунок рівномірної подачі туману;
  • Комплексне освіження повітря, ефективне позбавлення від неприємних запахів і сигаретного диму;
  • Відлякування комах за рахунок дії туманоутворювачів і їх грамотного розміщення;
  • Можливість рідше проводити вологе прибирання та відсутність осідання пилу на всіх поверхнях;
  • Безпроблемна консервація системи і її швидке приведення в стан повноцінного функціонування.

Важливо врахувати ще один аспект. Застосування системи туманоутворення в закладах громадського харчування не обмежується тільки лише її функціональним призначенням. Вона здатна стати ефектним декоративним доповненням будь-якого інтер'єру незалежно від його стилю і напряму.

Туманоутворюча система є одним з тих елементів, які дозволяють зробити бізнес в галузі громадського харчування рентабельним і впізнаваним. Використання туману має безліч переваг, але досягти необхідного ефекту можна лише при грамотному виборі обладнання і його правильному застосуванні. Тут без допомоги професіоналів не обійтися. Вони не тільки підберуть систему для конкретного об'єкта, а й забезпечать її безпроблемну експлуатацію протягом багатьох сезонів.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*