Холодний туман та сфери його застосування

Технологія залучення холодного туману стає сьогодні все більш актуальною та затребуваною. Це й не дивно. Адже цей метод обробки поверхонь оптимально підходить для обслуговування об'єктів різного типу та призначення. Вибір на його користь не пов'язаний із значними фінансовими витратами та не вимагає попередньої підготовки. А розумна вартість робить холодний туман доступним для кожного.

Сфери застосування холодного туману

Найбільшу актуальність знищення комах холодним туманом має на таких об'єктах:

  • Комплекси складської та промислової призначеності;
  • Приміщення для ведення офісної та комерційної діяльності;
  • Ветеринарні об'єкти, будівлі у рослинництві та с/г;
  • Підприємства, що належать до агропромислового комплексу;
  • Транспортні засоби та відкриті простори з садовими та іншими культурами.

Так само часто генератори задіяні для дезинсекційної та дезінфекційної обробки приміщень в установах лікувально-профілактичної спрямованості. Незамінні вони при розпиленні різних біоцидних препаратів.

Також холодний туман для дезінфекції може задіятися у житлових приміщеннях. Але з деякими обмеженнями та дотриманням найсуворіших правил безпеки.

Устаткування для створення холодного туману

При цьому застосовуються різні туманні гармати, що відрізняються не лише за технічними параметрами та потужністю, але й за кращими умовами залучення. По принципу функціонування агрегати класифікують так:

  • Аерозольні. Найбільш доступне та поширене рішення. Повітря, що йде від компресора, змішується з рідиною і виходить через форсунки під високим тиском з утворенням при цьому дрібнодисперсного туману;
  • Дискові. Такі установки функціонують за рахунок відцентрової сили. Подача рідини здійснюється на диск, що обертається з різною швидкістю, що дає можливість регулювати розмір виходячих з сопла крапель. Дискові моделі перевершують аерозольні генератори за надійністю та довговічністю;
  • Ультразвукові. Чи здатні формувати найменші за розміром водяні частинки. Працюють дуже тихо і мають незначну вагу, а дроблення рідини на краплі відбувається під впливом ультрафіолету.

Чи шкідливий холодний туман для людини?

Універсальність генераторів уможливлює їх безпроблемне та безпечне залучення у різних приміщеннях. Але як бути із житловими об'єктами? Чи здатний завдати холодного туману шкоди людині і на що слід звернути увагу при обробці за його допомогою?

Як показує практика, небезпека пов'язані з устаткуванням. Ризики обумовлені агресивними формулами препаратів, що використовуються для обробки. Також варто пам'ятати про рівень вологості, що підвищується після обслуговування приміщення. А це найчастіше є вкрай небажаним для житлових приміщень.

Мінімізувати шкоду можна за рахунок проведення обробки без людей. Їх повернення допустиме мінімум через 3 дні після завершення роботи. І за умови попереднього провітрювання приміщення.

Вкрай складно переоцінити корисність холодного туману та його ефективність. Технологія незамінна на різних об'єктах, вибір на її користь гарантує продуктивний захист від різних бактерій та комах, а оперативне проведення обробки сприяє отриманню необхідного результату в стислий термін і без затримок.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*