Форсунки для систем туману Tecnocooling та Icooling

 На обзорі у нас форсунки туманоутворення з фільтрами та анті-дріп (антикапельний) ефектом 2-ух брендів, які найчастіше використовуються у наших системах.

Розглянемо:

  • принцип дії форсунок туманоутворення;
  • з яких частин складаються форсунки і як проводити їх чистку без механічного пошкодження;
  • у чому різниця між форсунками бренду Tecnocooling та Icooling

Ну що, поїхали?!

Принцип дії форсунок туманоутворення

За допомогою фільтрів водопідготовки вода проходить очищення від частинок розміром до 5 мікрон і через шланг низького тиску подається у насосний модуль. Всередині насосного блоку тиск води зростає до 70-80 атмосфер, і вона надходить до форсунок через нейлонові або нержавіючі  труби високого тиску для подальшого розпилення. На виході з сопел форсунок виходить туман, що складається з дрібнодисперсних водних крапель діаметром близько 5 мікрон, що тонше за людське волосся в 20 разів. Дисперсність туману на виході залежить від діаметра сопла форсунки (0,1-1,0 мм). Для пилопригнічення та декоративного туману, використовуються форсунки з великим соплом 0.4-0.5, а  для охолодження та утворення комфортних умов  – чим менше сопло, тим краще от 0.1-0.3.

З яких частин складаються форсунки і як проводити їх чистку без механічного пошкодження

Принцип дії та конструктив усіх форсунок – однаковий. Матеріал корпусу може бути з латуні, нікельованої латуні або з нержавіючого металу. Форсунка складається з трьох частин корпусу верхня частина, де сопло, - головка (усі отвори сопла робляться тільки завдяки високоточної лазерної різки), середня частина та нижня)  та трьох внутрішніх елементів (фільтр ПП грубої очистки, пружини з гумовим наконечником та байок - шток (антикапля). Коли у системі немає тиску пружина розтиснута та закриває гумовим наконечником прохід води до форсунки. При подачі тиску у систему пружина стискається відкривши прохід води до головки форсунки та діє на байок, який притискає потік води на соплі, що дає потрібну дрібнодисперсну, красиву, рівномірну каплю у факелі форсунки.

Розбирати форсунку, взагалі, потрібно лише тоді, коли з’являється велика капля або після відключення насосу з’являється невеликий струмінь (струйка води 0.5-1 сек). Це говорить про те, що механізм форсунки забруднився. Ні в якому випадку неможна, після розбірки форсунки, намагатися почистити сопло за допомогою швейної голки, булавки, тонкого дроту, тощо. У 99% випадків ви пошкодите розмір сопла, що призведе до неправильної роботи форсунки, нерівномірному факелу, великої каплі, тощо.

Щоб почистити форсунку достатньо усі розібрані частини погрузити у спеціальний розчин на 40 хв, який знімає наліт. В ідеалі це спеціальні хімічні речовини на основі сульфату але можна замінити звичайним сталевим 9% оцетом з водою в пропорції 1 к 2 (100 мл оцету на 200 мл води). Після чистки просто промийте усі частини звичайною водою. В окремих випадках, можливе необхідно буде замінити фільтр форсунки.

У  чому різниця між форсунками бренду Tecnocooling та Icooling

Обидва сьогоднішніх бренда – це виробники з Італії. Tecnocooling - це преміальний сегмент ринку, Icooling – бюджетній сегмент. Доволі часто наші клієнти цікавляться у чому різниця? Головна відмінність – це довговічність форсунок Tecnocooling. У форсунок цього бренду уся верхня частина (головка) разом з соплом зроблені із нержавіючого металу. Само сопло вбудовано у конструктив головки для надійності. Швидкість та дешевизна обслуговування: легка заміна PP фільтру. При однаковому розмірі сопел (у нас самі ходові, 0.15 мм) потреба води форсунки Tecnocooling становить – 0.048 л/хв, тоді як у Icooling потреба води становить 0.055 л/хв. Також за рахунок того, що сопла у форсунках Icooling невбудовані, а зміні (можуть бути з кераміки або нержавіючого металу) факел не такий яскравий, но в цілому робота форсуни відповідає усім нормам та стандартам туманоутворення.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*