Базові знання про систему автополиву

Сучасна система автоматичного поливу має базовий набір необхідних елементів. Це обов'язковий перелік обладнання та комплектуючих з яких монтуються поливальні зони.

Склад комплекту залежить від конкретного завдання з поливу існуючого або запланованої ландшафтної ділянки, зазвичай в нього входять: дощувачі (статичні розбризкуючі або роторні), форсунки «спрей» для поливу, МР-ротатори, насосне обладнання, труби та шланги, перехідники та адаптери до них , датчики дощу, контролери автоматичного управління, електромагнітні клапани, вимірювально-регулююча апаратура.

Основою системи автополиву є насос. Залежно від джерела водопостачання Вашого ділянки підбирається необхідний по потужності і призначенню насос або насосна станція. Насоси класифікуються як циркуляційні, заглиблювальні, для колодязів, свердловинні, зовнішні, спеціального призначення і т.д. Для визначення типу насоса, необхідного для системи автополиву, слід врахувати всі нюанси оброблюваної ділянки (перепад висот, щільність ґрунту, висота рослин, протяжність магістралі і інше).

Головна і допоміжна магістраль водопостачання прокладаються з використанням поліетиленових труб різних діаметрів, а також високоякісних компресійних фітингів для їх з'єднання.

Видимими елементами системи автополиву є дощувачі та форсунки. Їх вибір залежить від конкретного розміру і ландшафту ділянки, що поливається: газон, квітник, молоді або дорослі дерева, жива огорожа. Всі ці елементи вимагають різного підходу до підбору виду і кількості форсунок.

І нарешті найцікавіше: контрольно-вимірювальна і регулююча апаратура.

У цю групу входять: електромагнітні клапани, що відкривають та закривають подачу потоку води на конкретну зону поливу, датчики дощу і метеопогодні станції, контролери управління системою поливу, які дозволяють контролювати частоту, тривалість і обсяг поливу.

Маючи загальне уявлення про необхідні комплектуючі, Вам буде легше зорієнтуватися у всьому різноманітті пропонованих товарів для поливу і туманоутворення в нашому магазині. Тепер Ви зможете, за підтримки фахівців або самостійно, зібрати і встановити сучасну систему автоматичного поливу на ділянці за вигідною ціною.

Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар
Ім'я Прізвище*
Email
Введіть коментар*
Рекомендовані товари